Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Heller dieet

Geschikt voor:
Mensen die verslaafd zijn aan koolhydraten en bereid zijn structureel hun eetgewoonten te veranderen.

Uitgangspunt:
Het Heller-programma is een afslankmethode uit de Verenigde Staten, waar het een groot succes is gebleken. Deze methode is erop gericht mensen die verslaafd zijn aan koolhydraten te helpen een nieuwe levensstijl te vinden. Volgens het Heller-programma is overgewicht als gevolg van koolhydraatverslaving goed te behandelen. Doordat de verslaving voortkomt uit een verstoorde insulineverhouding is het zaak het insulineniveau te reguleren, waardoor gewichtsschommelingen geminimaliseerd worden.

Methode:
Er is sprake van een koolhydraatverslaving bij dwingende honger, verlangen of zucht naar producten die rijk zijn aan koolhydraten. Voedingsmiddelen die veel koolhydraten bevatten, zijn onder meer brood, rijst, pasta, aardappelen, ijs, chocolade, koekjes, zoutjes en fruit. Mensen met een koolhydraatverslaving blijken een verstoorde insulineverhouding te hebben.

Het komt erop neer dat hun hersenen niet het signaal krijgen om te stoppen met eten zodra ze koolhydraten eten. Het eten van koolhydraatrijke voeding veroorzaakt dus een dwangimpuls om te eten. Door het teveel aan insuline houdt het lichaam energie vast, wat als vet wordt opgeslagen.

Het Heller-programma minimaliseert het hongergevoel en de vetophoping. In het programma mag je per dag twee vezelrijke, magere, koolhydraatarme maaltijden en één zogenaamde beloningsmaaltijd, waarbij je werkelijk álles ?dus ook koolhydraten- mag eten. Een voorwaarde is wel dat je niet langer dan een uur over de maaltijd mag doen. Tijd is een belangrijke factor, want uit onderzoek is gebleken dat wanneer koolhydraten gedurende korte tijd worden gegeten, de overproductie van insuline afneemt. Dit betekent dat het lichaam overtollige calorieën minder vaak als vet opslaat. Bovendien is het lichaam beter in staat om het opgeslagen vet af te breken.

Nadelen:
Het Heller-programma is geen dieet waarbij je snel afvalt. Het is een programma voor het leven. Een succesvolle behandeling van koolhydraatverslaving betekent een verandering van je levensstijl.


Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

17 volgers